[ovs-dev] Lisp tunnel creation problem

niti Rohilla niti1489 at gmail.com
Thu Oct 1 11:38:19 UTC 2015


Hi All,

I tried to create a lisp tunnel on ovs stable version 2.3.2 and i am
getting the following error:

ovs-vsctl add-port br0 lisp0 -- set interface lisp0 type=lisp
options:remote_ip=192.168.1.45 options:key=5001
ovs-vsctl: Error detected while setting up 'lisp0'.  See ovs-vswitchd log
for details.

--> ovs-vsctl show

2f3a0e16-89ab-4e01-84df-ce599f18cd53
    Bridge "br0"
        Port "lisp0"
            Interface "lisp0"
                type: lisp
                options: {key="5001", remote_ip="192.168.1.45"}
        Port "br0"
            Interface "br0"
                type: internal


the /var/log/syslog file shows the following message:

Oct  1 16:11:24 niti-ThinkCentre-M58p ovs-vsctl:
ovs|00001|vsctl|INFO|Called as ovs-vsctl add-port br0 lisp0 -- set
interface lisp0 type=lisp options:remote_ip=192.168.1.45 options:key=5001
Oct  1 16:11:24 niti-ThinkCentre-M58p ovs-vswitchd:
ovs|00015|dpif|WARN|system at ovs-system: failed to add lisp0 as port: Address
family not supported by protocol


My kernel version is : uname -a
Linux niti-ThinkCentre-M58p 3.13.0-32-generic #57-Ubuntu SMP Tue Jul 15
03:51:08 UTC 2014 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

I tried to load lisp module but getting this error:

-->modprobe vport-lisp
modprobe: ERROR: could not insert 'vport_lisp': Unknown symbol in module,
or unknown parameter (see dmesg)

dmesg output:
[287584.532358] vport_lisp: Unknown symbol rpl_udp_sock_create (err 0)
[287584.532375] vport_lisp: Unknown symbol ovs_vport_deferred_free (err 0)
[287584.532385] vport_lisp: Unknown symbol rpl_iptunnel_pull_header (err 0)
[287584.532401] vport_lisp: Unknown symbol ovs_tunnel_get_egress_info (err
0)
[287584.532409] vport_lisp: Unknown symbol ovs_iptunnel_handle_offloads
(err 0)
[287584.532417] vport_lisp: Unknown symbol rpl_pskb_expand_head (err 0)
[287584.532426] vport_lisp: Unknown symbol ovs_udp_gso (err 0)
[287584.532434] vport_lisp: Unknown symbol rpl_udp_tunnel_xmit_skb (err 0)
[287584.532443] vport_lisp: Unknown symbol ovs_vport_ops_register (err 0)
[287584.532451] vport_lisp: Unknown symbol rpl_udp_tunnel_sock_release (err
0)
[287584.532459] vport_lisp: Unknown symbol ovs_vport_ops_unregister (err 0)
[287584.532467] vport_lisp: Unknown symbol rpl_setup_udp_tunnel_sock (err 0)
[287584.532476] vport_lisp: Unknown symbol ovs_vport_alloc (err 0)
[287584.532484] vport_lisp: Unknown symbol ovs_vport_free (err 0)
[287584.532492] vport_lisp: Unknown symbol ovs_vport_receive (err 0)

Please help me in resolving the problem.
Thanks in advance.

Thanks
Niti Rohilla



More information about the dev mailing list