[ovs-discuss] error message with connection to openflow controller

ahmad numan numan252 at gmail.com
Thu May 26 20:20:55 UTC 2011


In documentation and mailing list I cannot find a method to send buffer_id
to OpenFlow request. please give me reference to some resource or clue to
solve this problem
thanks
Ahmed Bilal

On Thu, May 26, 2011 at 11:09 PM, Ben Pfaff <blp at nicira.com> wrote:

> Send a given buffer_id only in a single OpenFlow request.
>
> On Thu, May 26, 2011 at 11:07:43PM +0500, ahmad numan wrote:
> > I think NOX error message is also related to buffer_id. My switch is
> > connected to a larger network and error message starts just after
> connecting
> > to openflow controller. What can be the solution for this error message.
> > Ahmed Bilal
> >
> > On Thu, May 26, 2011 at 10:42 PM, Ben Pfaff <blp at nicira.com> wrote:
> >
> > > On Thu, May 26, 2011 at 10:30:46PM +0500, ahmad numan wrote:
> > > > I setup  OVS on a machine (loaded kernel module, setup ovs-vswitchd
> and
> > > > bridges etc.)and connect to an out-of-band NOX controller using
> > > > ovs-openflowd. Controller got connected and switch is working correct
> > > > (machines are pinging each other and netperf is also working
> correctly in
> > > > openflow network). But i got error message after connecting with
> > > controller
> > > > such as "attempt to reuse the buffer" in ovs-openflowd terminal . NOX
> > > > controller terminal is also showing error message "received openflow
> > > error
> > > > packets for dpid XXXXXXXXX type=1 code=7". Moreover when i tried to
> > > manage
> > > > the openflow traffic using "ovs-ofctl" i got error message "fail to
> > > delete
> > > > flow" in ovs-openflowd terminal.
> > > >
> > > > What do these error messages indicate ? is there any error in
> > > configuration
> > > > or something else?
> > >
> > > "Attempt to reuse buffer" means that the controller has tried to use
> > > the same buffer_id in two or more OpenFlow requests.  That doesn't
> > > work, because the first use of a buffer_id causes the buffer to be
> > > freed so that it can be reused for new packets coming in.
> > >
> > > I don't know why "ovs-ofctl" would report that error.  Can you show
> > > the whole ovs-ofctl output?  Add "-vvconn" to the command line to get
> > > more debugging output.
> > >
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://openvswitch.org/pipermail/ovs-discuss/attachments/20110527/f916240b/attachment.html>


More information about the discuss mailing list