[ovs-discuss] Problem with RHEL 6.0

Federico Alves sales at minixel.com
Thu Sep 29 14:29:11 UTC 2011


On  RHEl, I followed all the instruction to use openvswitch as a drop-in
replacement for the Linux bridge.
Nevertheless, I get this error when I try to add a bridge:

brctl addbr br0
add bridge failed: No such process

But everything needed is loaded

ps -auxx | grep ovs
root      1390  0.0  0.1  39552  1876 ?        Ss   09:10   0:00
ovsdb-server --remote=punix:/usr/local/var/run/openvswitch/db.sock
--remote=db:Open_vSwitch,manager_options --private-key=db:SSL,private_key
--certificate=db:SSL,certificate --bootstrap-ca-cert=db:SSL,ca_cert
--pidfile --detach
root      1392  0.0  0.1  40008  1444 ?        Ss   09:10   0:01
ovs-vswitchd --pidfile --detach
root      2885  0.0  0.0  39776   972 ?        Ss   10:21   0:00
ovs-brcompatd --pidfile ‹detach

 
And the modules as well
lsmod 
Module                  Size  Used by
autofs4                27683  3
dm_mirror              14067  0
dm_region_hash         12136  1 dm_mirror
dm_log                 10120  2 dm_mirror,dm_region_hash
brcompat_mod            5647  0
openvswitch_mod        85042  1 brcompat_mod

If I add a bridge like this:

ovs-vsctl add-br br0

Then if I do "brctl show"

bridge name bridge id STP enabled interfaces
br0 /sys/class/net/br0/bridge: No such file or directory
/sys/class/net/br0/bridge: No such file or directory
/sys/class/net/br0/bridge: No such file or directory
/sys/class/net/br0/bridge: No such file or directory
/sys/class/net/br0/bridge: No such file or directory
/sys/class/net/br0/bridge: No such file or directory
/sys/class/net/br0/bridge: No such file or directory
/sys/class/net/br0/bridge: No such file or directory
/sys/class/net/br0/bridge: No such file or directory
/sys/class/net/br0/bridge: No such file or directory
/sys/class/net/br0/bridge: No such file or directory
/sys/class/net/br0/bridge: No such file or directory
0000.96aa85596141 no

What am I doing wrong?

The original bridge kernel module is not loaded. I think that this is
correct.

I can give you the credentials if you want to take a look at this. I am
suing Scientific Linux 6.0, which is identical to RHEL 6.0.

My goal is to open tunnel to another network, after this works fine.

Yours
Federico


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://openvswitch.org/pipermail/ovs-discuss/attachments/20110929/8b7345f7/attachment.html>


More information about the discuss mailing list