[ovs-discuss] Running OVS with VLAN tagged ports inside a ESXi host

Endre Karlson endre.karlson at gmail.com
Mon Dec 17 21:22:34 UTC 2012


My compute nodes:
# cmp01
0cf75e38-70e9-4e30-af01-52db13e8ea22
    Bridge br-int
        Port "qvof7c07a40-7a"
            tag: 1
            Interface "qvof7c07a40-7a"
        Port int-br-virtual
            Interface int-br-virtual
        Port br-int
            Interface br-int
                type: internal
    Bridge br-ex
        Port br-ex
            Interface br-ex
                type: internal
    Bridge br-virtual
        Port br-virtual
            Interface br-virtual
                type: internal
        Port "vlan61"
            tag: 61
            Interface "vlan61"
                type: internal
        Port phy-br-virtual
            Interface phy-br-virtual
        Port "bond0"
            Interface "bond0"
    ovs_version: "1.4.0+build0"

vlan61    Link encap:Ethernet  HWaddr ee:4c:34:ff:04:b6
          inet addr:172.16.59.103  Bcast:172.16.59.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::ec4c:34ff:feff:4b6/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:14806 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:2882 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:1172298 (1.1 MB)  TX bytes:224252 (224.2 KB)

# cmp02
45b8791b-7ae3-4343-9128-0fb163b398c9
    Bridge br-virtual
        Port "bond0"
            Interface "bond0"
        Port br-virtual
            Interface br-virtual
                type: internal
        Port "vlan61"
            tag: 61
            Interface "vlan61"
                type: internal
        Port phy-br-virtual
            Interface phy-br-virtual
    Bridge br-int
        Port int-br-virtual
            Interface int-br-virtual
        Port br-int
            Interface br-int
                type: internal
    Bridge br-ex
        Port br-ex
            Interface br-ex
                type: internal
    ovs_version: "1.4.0+build0"

root at cmp02:/etc/libvirt/libvirtd.d# ifconfig vlan61
vlan61    Link encap:Ethernet  HWaddr a6:eb:07:49:ad:0b
          inet addr:172.16.59.104  Bcast:172.16.59.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::a4eb:7ff:fe49:ad0b/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:14774 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:2051 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:1190076 (1.1 MB)  TX bytes:174690 (174.6 KB)

# svc03
root at svc03:~# vconfig add eth1 61
Added VLAN with VID == 61 to IF -:eth1:-
root at svc03:~# ifconfig eth1.61 172.16.59.102/24
root at svc03:~# ping 172.16.59.103
PING 172.16.59.103 (172.16.59.103) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 172.16.59.103: icmp_req=1 ttl=64 time=0.516 ms
64 bytes from 172.16.59.103: icmp_req=2 ttl=64 time=0.222 ms
^C
--- 172.16.59.103 ping statistics ---
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://openvswitch.org/pipermail/ovs-discuss/attachments/20121217/867ab2eb/attachment.html>


More information about the discuss mailing list