[ovs-discuss] Openvswitch slow down extremly samba

Manfred Baumgartl manfred.baumgartl at peony.at
Sun Aug 10 07:49:45 UTC 2014


Hello,

 

I used openvswitch to bridge between two devices and take out one vlan from
a trunk. 

 

I have Ubuntu 14.04.1 LTS and the networkcard is NVIDIA Corporation MCP77
Ethernet (rev a2) on a ASUS M4N78 PRO Board.

 

eth1(trunks=3,4,9,100)  <->  br0  <->  port0(tag=4)

 

 

 

/etc/network/interfaces:

 

allow-br0 eth1

iface eth1 inet manual

        ovs_type OVSPort

        ovs_bridge br0

        ovs_options trunks=3,4,9,100

 

allow-ovs br0

iface br0 inet manual

  ovs_type OVSBridge

  ovs_ports eth1 port0

 

allow-br0 port0

iface port0 inet static

  ovs_bridge br0

  ovs_type OVSIntPort

  ovs_options tag=4

  address 192.168.x.x

  netmask 255.255.255.0

  gateway 192.168.x.x

  dns-nameservers 192.168.x.x

  dns-search netxxxxxxxxxxxxx.int

 

While using this configuration NFS works with full speed but samba drops
down to 2-5MB/s.

 

I now used the classical way and everything works fine.

 

/etc/network/interfaces:

 

iface eth1 inet manual

 

auto eth1.4

iface eth1.4 inet static

  vlan-raw-device eth1

  address 192.168.x.x

  netmask 255.255.255.0

  gateway 192.168.x.x

  dns-nameservers 192.168.x.x

  dns-search netxxxxxxxxxxxxx.int

 

Is there a solution for this problem?

 

Regards

Manfred

 

 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://openvswitch.org/pipermail/ovs-discuss/attachments/20140810/af712a79/attachment-0002.html>


More information about the discuss mailing list