[ovs-discuss] Cannot add dpdkvhost user ports

Puha, TimoX timox.puha at intel.com
Wed Oct 14 17:20:18 UTC 2015


Hi,

I think 2.4 still has also this problem (http://openvswitch.org/pipermail/dev/2015-September/060106.html) and your symptoms seem to match. So if you used a relative path to DPDK when running OVS configure, you should do configure and build again with an absolute path to DPDK.

-Timo

From: discuss [mailto:discuss-bounces at openvswitch.org] On Behalf Of haris tanvir
Sent: Tuesday, October 13, 2015 12:22 PM
To: Loftus, Ciara
Cc: discuss at openvswitch.org
Subject: Re: [ovs-discuss] Cannot add dpdkvhost user ports

Hi Ciara,
Yes i have made sure that 'CONFIG_RTE_LIBRTE_VHOST_USER=y ' is also checked (It is checked by default)
But the problem persists.

Regards
Haris


> From: ciara.loftus at intel.com<mailto:ciara.loftus at intel.com>
> To: haristanvir at hotmail.com<mailto:haristanvir at hotmail.com>
> CC: discuss at openvswitch.org<mailto:discuss at openvswitch.org>
> Subject: RE: [ovs-discuss] Cannot add dpdkvhost user ports
> Date: Tue, 13 Oct 2015 16:23:38 +0000
>
> >
> > Hi,
> > I am trying to add in dpdkvhostuser ports in openvswitch 2.4
> > I have followed all the steps described in following documentation
> > http://www.ran-lifshitz.com/2015/06/17/open-vswitch-netdev-dpdk-with-
> > vhost-user-support/
> > I have made sure that following checks are enabled when i build dpdk
> > CONFIG_RTE_BUILD_COMBINE_LIBS=y
> > CONFIG_RTE_LIBRTE_VHOST=y
> >
> > After all the steps, i am able to add ports of type 'dpdk' but when i add port
> > of type 'dpdkvhostuser', it throws out following error in the logs
> > bridge|WARN|could not open network device dpdkvhost0 (Address family
> > not supported by protocol)
> >
> > And surprisingly, it adds ports of 'vhostcuse' just fine, even though i have
> > made sure a thousand times that i have checked vhostuser flag rather than
> > vhostcuse flag (CONFIG_RTE_LIBRTE_VHOST=y in
> Make sure that CONFIG_RTE_LIBRTE_VHOST_USER=y too.
>
> > dpdk2.0.0/config/linux_common . Infact i have not even loaded 'cuse'
> > module.
> >
> > Can someone please point it some step im missing?
> >
> > Thanks
> >
> > Regards
> > Haris Tanvir
> >
> >
> >
> >
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://openvswitch.org/pipermail/ovs-discuss/attachments/20151014/22363cc1/attachment-0002.html>


More information about the discuss mailing list