[ovs-discuss] Problems with OpenFlow 1.5 in Open vSwitch

Egoitz Urrutia egoitz at hotmail.es
Fri Sep 11 10:04:48 UTC 2015


Hello,
I am having problems with the connection Switch - Controller using OF15. 
I work in a mininet network enviroment, and I put OF15 to the switch with this command:
root at ryu-vm:~# ovs-vsctl set bridge 1º protocol=OpenFlow15
I am using RYU controller, and when I open an application based on OpenFlow 1.5 to connect with that bridge, I have problems with the first messages (Hello msgs) and doesn't come into main mode.
This is the error code captured by snoop:
root at ryu-vm:~# ovs-ofctl snoop s1OFPT_FEATURES_REQUEST (OF1.5) (xid=0x8a484d4e):OFPT_FEATURES_REPLY (OF1.5) (xid=0x8a484d4e): dpid:0000000000000001n_tables:254, n_buffers:256capabilities: FLOW_STATS TABLE_STATS PORT_STATS GROUP_STATS QUEUE_STATSOFPT_SET_CONFIG (OF1.5) (xid=0x8a484d4f): frags=normal miss_send_len=1282015-09-11T09:56:15Z|00001|ofp_msgs|WARN|received OFPST_PORT_DESC request with incorrect length 24 (expected length 20)2015-09-11T09:56:15Z|00002|ofp_msgs|WARN|received OFPST_PORT_DESC request with incorrect length 24 (expected length 20)***decode error: OFPBRC_BAD_LEN***00000000  06 12 00 18 8a 48 4d 50-00 0d 00 00 00 00 00 00 |.....HMP........|00000010  ff ff ff ff 00 00 00 00-                        |........        |2015-09-11T09:56:15Z|00003|ofp_msgs|WARN|received OFPST_PORT_DESC request with incorrect length 24 (expected length 20)OFPT_ERROR (OF1.5) (xid=0x8a484d50): OFPBRC_BAD_LEN***decode error: OFPBRC_BAD_LEN***00000000  06 12 00 18 8a 48 4d 50-00 0d 00 00 00 00 00 00 |.....HMP........|00000010  ff ff ff ff 00 00 00 00-                        |........        |OFPT_FLOW_MOD (OF1.5) (xid=0x8a484d51): ADD priority=0 out_port:0 actions=CONTROLLER:65535OFPT_ECHO_REQUEST (OF1.5) (xid=0x0): 0 bytes of payloadOFPT_ECHO_REPLY (OF1.5) (xid=0x0): 0 bytes of payloadOFPT_PACKET_IN (OF1.5) (xid=0x0): cookie=0x0 total_len=98 in_port=1 (via no_match) data_len=98 buffer=0x00000100icmp,vlan_tci=0x0000,dl_src=00:00:00:00:00:01,dl_dst=00:00:00:00:00:02,nw_src=10.0.0.1,nw_dst=10.0.0.2,nw_tos=0,nw_ecn=0,nw_ttl=64,icmp_type=8,icmp_code=0 icmp_csum:65e
Is there any problem with OpenFlow 1.5 in OvS using RYU controller? Any solution?
I need help for my proyect.
Thanks a lot,Egoitz 		 	   		  
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://openvswitch.org/pipermail/ovs-discuss/attachments/20150911/0c0b25fb/attachment-0002.html>


More information about the discuss mailing list