[ovs-discuss] Tunneling doesn't work. What am i doing wrong?

Guru Shetty guru at ovn.org
Tue Feb 9 17:41:24 UTC 2016


On 9 February 2016 at 05:50, Oliver Treck <olli at treck.de> wrote:

> Hi Everyone.
>
> I was using OVS 1.x with tunneling over GRE which worked perfectly out of
> the box, but now i have big problems getting tunneling to work.
>
> I'm using OpenvSwitch 2.3.2 on Debian Jessie 8.2.
> I want to connect 3 Hosts, but 2 Hosts does not work either.
>
> My /etc/network/interfaces looks like:
> =====
>
> allow-vmbr0 gre0
> iface gre0 inet manual
>  ovs_bridge vmbr0
>  ovs_type OVSTunnel
>  ovs_tunnel_type gre
>  ovs_tunnel_options options:remote_ip=<PUBLIC-IP-OTHERHOST>
>

What does 'ovs-vsctl list interface gre0' say?




>
> # Loopback device:
> auto lo
> iface lo inet loopback
>
> # device: eth0
> auto eth0
> iface eth0 inet static
>  address <PUBLIC-IP-HOST>
>  netmask 255.255.255.192
>  gateway <GATEWAY>
>
> auto vmbr0
> iface vmbr0 inet static
>  address 10.0.1.1
>  netmask 255.255.255.0
>  ovs_type OVSBridge
>  ovs_ports gre0
>  ovs_extra set bridge vmbr0 stp_enable=true
>  up ovs-vsctl set Bridge ${IFACE} stp_enable=true
>
> =====
>
> The other Host does use 10.0.1.2 as internal IP.
>
> I can successfully ping the internal IP, but cannot transfer any data.
> Tests with iperf aborted after 1000 seconds.
>
> I also tried VXLAN, without success!
>
> As i'm not sure if i have to use a controller, i tried connecting
> floodlight as controller, but that was no help at all.
>
> I have no idea, what i can do anymore. Does anyone can help me out?
>
> Kind Regards,
> Oliver
> _______________________________________________
> discuss mailing list
> discuss at openvswitch.org
> http://openvswitch.org/mailman/listinfo/discuss
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://openvswitch.org/pipermail/ovs-discuss/attachments/20160209/d93d1f5f/attachment-0002.html>


More information about the discuss mailing list