[ovs-discuss] problem with openvswitch 2.5.2 after upgrade to Ubuntu 16.04

Ben Warren ben at skyportsystems.com
Wed Aug 23 17:24:49 UTC 2017


Hi,

I don’t think you should see the OVS bridge there.  You should have created the OVS bridge using ‘ovs-vsctl add-br’, not using bridge utilities.  In my case, ‘brctl show’ has nothing, while ‘ovs-vsctl show’ displays my bridge topology.  

—Ben

> On Aug 23, 2017, at 10:19 AM, Chad Willman <cwillman at ixiacom.com> wrote:
> 
> Hi,
> 
> I eliminated the lxcbr0, but still have the same problem with ovs-vswitchd eating CPU.
> 
> cwillman at harley:~$ sudo brctl show
> bridge name
> bridge id STP enabled
> interfaces
> ovsbr0
> 8000.c6074be69e43  no em1
> vnet0
> vnet1
> vnet2
> 
> kern.log is also flooding with this message - Aug 23 07:36:03 harley NetworkManager[2481]: <info>  [1503491763.8976] device (ovsbr0): enslaved to non-master-type device ovs-system; ignoring
> Aug 23 07:36:03 harley kernel: [58455.254778] device ovsbr0 entered promiscuous mode
> Aug 23 07:36:03 harley kernel: [58455.257975] device ovsbr0 left promiscuous mode
> 
> Would appreciate any other suggestions.
> 
> Regards,
> 
> Chad
> 
> From: Chad W <cwillman at ixiacom.com <mailto:cwillman at ixiacom.com>>
> Date: Wednesday, August 23, 2017 at 11:55 AM
> To: Ben Warren <ben at skyportsystems.com <mailto:ben at skyportsystems.com>>
> Cc: "ovs-discuss at openvswitch.org <mailto:ovs-discuss at openvswitch.org>" <ovs-discuss at openvswitch.org <mailto:ovs-discuss at openvswitch.org>>
> Subject: Re: [ovs-discuss] problem with openvswitch 2.5.2 after upgrade to Ubuntu 16.04
> 
> Hi Ben and thanks for the response.
> 
> brctl shows me this -
> bridge namebridge id
> STP enabledinterfaces
> lxcbr08000.00163e000000
> no 
> ovsbr08000.c6074be69e43
> no em1
> vnet0
> vnet1
> vnet2
> 
> The ovsbr0 bridge looks right, but the lxcbr0 should not be there.
> Not sure how it got there (we have multiple admins on this system), but I’ll try nuking it.
> 
> Regards,
> 
> Chad
> 
> From: Ben Warren <ben at skyportsystems.com <mailto:ben at skyportsystems.com>>
> Date: Wednesday, August 23, 2017 at 11:43 AM
> To: Chad W <cwillman at ixiacom.com <mailto:cwillman at ixiacom.com>>
> Cc: "ovs-discuss at openvswitch.org <mailto:ovs-discuss at openvswitch.org>" <ovs-discuss at openvswitch.org <mailto:ovs-discuss at openvswitch.org>>
> Subject: Re: [ovs-discuss] problem with openvswitch 2.5.2 after upgrade to Ubuntu 16.04
> 
> Hi Chad,
> 
> I’ve seen this if regular Linux bridging is enabled.  The command ‘brctl show’ will display non-OVS bridges.
> 
> regards,
> Ben
> 
>> On Aug 23, 2017, at 9:23 AM, Chad Willman <cwillman at ixiacom.com <mailto:cwillman at ixiacom.com>> wrote:
>> 
>> 
>> Is there a forum specific to discing issues encountered ?
>> 
>> My ovs-vswitchd daemon is consuming 400% CPU and flooding ovs-vswitchd.log with the same message repeatedly - 2017-08-23T16:18:28.049Z|641473|bridge|INFO|bridge ovsbr0: added interface ovsbr0 on port 65534
>> 
>> Looking for help or ideas for debugging the issue.
>> 
>> Thanks,
>> 
>> CW
>> _______________________________________________
>> discuss mailing list
>> discuss at openvswitch.org <mailto:discuss at openvswitch.org>
>> https://mail.openvswitch.org/mailman/listinfo/ovs-discuss <https://mail.openvswitch.org/mailman/listinfo/ovs-discuss>
> 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mail.openvswitch.org/pipermail/ovs-discuss/attachments/20170823/d2348472/attachment-0001.html>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: smime.p7s
Type: application/pkcs7-signature
Size: 3866 bytes
Desc: not available
URL: <http://mail.openvswitch.org/pipermail/ovs-discuss/attachments/20170823/d2348472/attachment-0001.p7s>


More information about the discuss mailing list