[ovs-discuss] error: "Error attaching device '0000:83:00.0' to DPDK"

lvzhilong at ncic.ac.cn lvzhilong at ncic.ac.cn
Thu Jul 13 01:49:48 UTC 2017


  
  sorry, it is a obvious mistake in writing. and after I corrected it, this cmdline didn't work. 

# ovs-vsctl add-port br0 dpdk-p0 -- set Interface dpdk-p0 type=dpdk options:dpdk-devargs=0000:83:00.0ovs-vsctl: Error detected while setting up 'dpdk-p0': Error attaching device '0000:83:00.0' to DPDK.  See ovs-vswitchd log for details.

    I wonder whether there is other similar issue? and how to solve?
    
 
    I think you are adding the wrong device (::82). Try adding (::83).
 
Thanks,
Ciara
             


Hello,I have installed OVS 2.7 running.  When I do:# ovs-vsctl add-port br0 dpdk-p0 -- set Interface dpdk-p0type=dpdk options:dpdk-devargs=0000:82:00.0ovs-vsctl: Error detected while setting up 'dpdk-p0': Error attachingdevice '0000:82:00.0' to DPDK.  See ovs-vswitchd log for details. here is some informations:
1.    root at oncsg4:/var/log/openvswitch# $DPDK_DIR/tools/dpdk-devbind.py --status

Network devices using DPDK-compatible driver
============================================
0000:83:00.0 'Ethernet 10G 2P X710 Adapter' drv=vfio-pci unused=uio_pci_generic
0000:83:00.1 'Ethernet 10G 2P X710 Adapter' drv=uio_pci_generic unused=vfio-pci

 2. the log file shows:      (1).    2017-07-07T10:04:40.004Z|00064|netdev_dpdk|WARN|Error attaching device '0000:82:00.0' to DPDK      (2).    2017-07-07T10:04:40.004Z|00065|netdev|WARN|dpdk-p0: could not set configuration (Invalid argument)
 


lvzhilong at ncic.ac.cn


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mail.openvswitch.org/pipermail/ovs-discuss/attachments/20170713/2de3b868/attachment.html>


More information about the discuss mailing list