[ovs-discuss] Briging issue on linux

Marc Roos M.Roos at f1-outsourcing.eu
Wed Apr 11 13:07:12 UTC 2018


I'am not a user of OpenVSwitch, but thought I could drop this question 
here. I hope there is some knowledge here that could explain the 
behaviour of the problem I have. 


I have a linux bridge configured like this:

Where I can ping from BR0 to 172.16.1.y
Where I can ping from BR0 to 172.16.1.x

               +-----------+           
               |    BR0    |           
   172.16.1.y  |           |      172.16.1.x
       --------|ETH2   TUN1|-------           
               |           |           
               |           |      172.16.1.x
               |       TUN2|-------           
               |           |
               +-----------+ 


When only adding a 2nd eth adapter with 'brctl addif br0 eth1' connected 
to 10.11.12.y. 
The ping of BR0 to 172.16.1.y is not working anymore.
Where I can ping from BR0 to 172.16.1.x

               +-----------+           
               |    BR0    |           
   172.16.1.y  |           |      172.16.1.x
       --------|ETH2   TUN1|-------           
               |           |           
               |           |      172.16.1.x
    10.11.12.y |       TUN2|-------           
       --------|ETH1       |
               +-----------+           
			             
When I remove the eth1 again, the ping starts working again.

Can someone explain me why the bridge is behaving like this? And how 
this can be fixed?





More information about the discuss mailing list