[ovs-discuss] Restart of Both Switches Required on Reboot

Gilbert Standen gilstanden at hotmail.com
Sat Jul 31 22:24:00 UTC 2021


Just looking for thoughts on where to dig to find and solve this problem.  My OpenvSwitch deployment works fine on Oracle Linux 8, but the exact same deployment on Oracle Linux 7 has a quirk whereby after reboot, I have to stop both switches manuall (sw1 and sx1), as shown below, and then restart both switches, in the following order, and then all is good.

[ubuntu at o78sv1 ~]$ ifconfig sw1
sw1: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1500
        inet 10.209.53.1  netmask 255.255.255.0  broadcast 0.0.0.0
        inet6 fe80::c069:10ff:fe2b:94e  prefixlen 64  scopeid 0x20<link>
        ether c2:69:10:2b:09:4e  txqueuelen 1000  (Ethernet)
        RX packets 0  bytes 0 (0.0 B)
        RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 0
        TX packets 14  bytes 908 (908.0 B)
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0

[ubuntu at o78sv1 ~]$ ifconfig sx1
sx1: flags=4098<BROADCAST,MULTICAST>  mtu 1500
        ether b6:7d:f4:65:3e:4c  txqueuelen 1000  (Ethernet)
        RX packets 0  bytes 0 (0.0 B)
        RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 0
        TX packets 0  bytes 0 (0.0 B)
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0

[ubuntu at o78sv1 ~]$ sudo service sw1 stop
[sudo] password for ubuntu:
Redirecting to /bin/systemctl stop sw1.service
[ubuntu at o78sv1 ~]$ sudo service sx1 stop
Redirecting to /bin/systemctl stop sx1.service
[ubuntu at o78sv1 ~]$ sudo service sw1 start
Redirecting to /bin/systemctl start sw1.service
[ubuntu at o78sv1 ~]$ sudo service sx1 start
Redirecting to /bin/systemctl start sx1.service
[ubuntu at o78sv1 ~]$
[ubuntu at o78sv1 ~]$ ifconfig sw1
sw1: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1500
        inet 10.209.53.1  netmask 255.255.255.0  broadcast 0.0.0.0
        inet6 fe80::c069:10ff:fe2b:94e  prefixlen 64  scopeid 0x20<link>
        ether c2:69:10:2b:09:4e  txqueuelen 1000  (Ethernet)
        RX packets 135  bytes 15136 (14.7 KiB)
        RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 0
        TX packets 15  bytes 978 (978.0 B)
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0

[ubuntu at o78sv1 ~]$ ifconfig sx1
sx1: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1500
        inet 172.29.108.1  netmask 255.255.255.0  broadcast 0.0.0.0
        inet6 fe80::b47d:f4ff:fe65:3e4c  prefixlen 64  scopeid 0x20<link>
        ether b6:7d:f4:65:3e:4c  txqueuelen 1000  (Ethernet)
        RX packets 10  bytes 696 (696.0 B)
        RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 0
        TX packets 8  bytes 656 (656.0 B)
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0

[ubuntu at o78sv1 ~]$
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mail.openvswitch.org/pipermail/ovs-discuss/attachments/20210731/1b438aea/attachment.html>


More information about the discuss mailing list